Producerar ni barnförbjudet innehåll för sajter som OnlyFans? Se till att du är kompatibel!!

Producerar ni barnförbjudet innehåll för sajter som OnlyFans? Se till att du är kompatibel!!


Idag skulle jag vilja prata med dig om ”AN 5196 Revised Standards for New Specialty Merchant Registration Requirements for Adult Content Merchants”, som är en policy som lagts ut av Mastercard och som används av skumma innehållshanterare för att försöka kontrollera flödet av innehållet hos sina kunder.

AN 5196 Revided Standards for New Specialty Merchant Registration Requirements for Adult Content Merchants är mycket en verklig sak. Det är en policy som infördes och trädde i kraft den 15 oktober 2021.

Men vad betyder det, och nu gäller det specifikt personer som äger eller någonsin har gjort innehåll med en annan artist?

Tja, först, ta en titt på den exakta formuleringen.

Mastercard inför ytterligare krav till de befintliga kraven för registrering av specialhandlare för säljare av barnförbjudet innehåll och tjänster för att säkerställa att de använder kraftfulla åtgärder för innehållskontroll som inkluderar övervakning, blockering och vid behov borttagning av innehåll.

De nya kraven beskrivs i detalj i de reviderade standarderna. Som en översikt måste säljare som ägnar sig åt tillhandahållande av barnförbjudet innehåll och tjänster:

 • Ingå skriftliga avtal med tredjepartsanvändare som laddar upp eller genererar innehåll till handlarens webbplats, vilket inkluderar bestämmelser om skriftligt samtycke från avbildade personer och identitets- och åldersverifiering av personer som avbildas;
 • Tillåt endast innehållsuppladdningar från verifierade innehållsleverantörer;
 • Ha en process för att verifiera åldern och identiteten för tredjepartsanvändare som laddar upp eller genererar innehåll;
 • Granska allt uppladdat innehåll före publicering för att säkerställa att det inte är olagligt eller på annat sätt bryter mot Mastercards standarder;
 • Kunna helt kontrollera sin plattform som används för livestreaming, inklusive realtidsövervakning och borttagning av innehåll;
 • Tillåt att en person som avbildas i innehåll kan vädja om att det tas bort;
 • Se till att säljarens marknadsföring och söktermer inte ger intryck av att innehållet innehåller barn
  exploateringsmaterial eller skildring av aktiviteter utan samtycke;
 • Med avseende på innehåll som potentiellt är olagligt eller på annat sätt bryter mot Mastercards standarder:
  – inte använda sådant innehåll för att locka användare till webbplatsen;
  – ha en klagomålsprocess för rapportering, granskning och, om så är motiverat, borttagning av sådant innehåll; och
  – tillhandahålla månatliga rapporter till förvärvaren av sådant flaggat innehåll, tillsammans med alla mottagna klagomål och relevanta åtgärder som vidtagits som svar; och
 • Ha effektiva policyer på plats som förbjuder att säljarens webbplats används för att främja eller underlätta människohandel, sexhandel eller fysisk misshandel.

På begäran måste köparen kunna förse Mastercard med tillfälliga kontouppgifter som tillåter åtkomst till handlarens webbplats för visning av innehåll bakom en betalvägg eller där åtkomsten på annat sätt är begränsad till webbplatsmedlemmar.

Som någon som faktiskt har satt sig ner och haft konversationer med representanter från både Visa och Mastercard, låt mig prata om vad detta betyder för dig – du, som i någon som producerar innehåll med andra vuxna artister – ja, detta inkluderar innehålls-”affärer”.

Så vad de säger är att om du ska nöja dig med någon måste du veta att de är över 18 och vara villig att bevisa det.

Det här är inget nytt. Du borde redan göra detta.

Vad detta betyder är att du inte bara kan anta att en person är okej. När du producerar innehållet måste du få en kopia av deras ID. Lägg märke till att jag sa när du producerade innehållet. Den delen är viktig.

Det sägs också att plattformen (som OnlyFans eller Pornhub eller ManyVids, eller vilken plattform du nu laddar upp ditt innehåll till) först måste verifiera DIN identitet och ålder. Det faller under ”känn din kund”-reglerna. Detta innebär att plattformen måste veta vem DU är först, innan du låter dig ladda upp ditt innehåll till deras plattform.

Nästa och det här är den del där skumma innehållshanterare försöker göra anspråk på rättigheter här, uppger Mastercard att du måste ge en person som spelar i en scen ett sätt att vädja om att den tas bort.

Den här raden är i synnerhet viktig eftersom den ligger i ordalydelsen och innebörden bakom den.

Om du får $500 (eller vilket belopp som helst) för att spela i en scen, undertecknar du en modellrelease, ger en kopia av ditt ID och går vidare. Det innehållet läggs upp på vissa plattformar eller många plattformar. Det spelar ingen roll. Vad som händer efter det datum du filmade det är inte längre upp till dig. Du kan inte gå tillbaka veckor eller månader eller ens år senare och vara som, åh, jag vill inte att du ska visa mitt innehåll längre. Jag vill bara att mina fans ska se innehållet *jag* gör av mig själv.

Det är inte vad den här klausulen handlar om. Trots vad vissa kanske vill att du ska tro.

Den här klausulen handlar om att tillåta VERKLIGA offer för sexhandel och hämndporr att få en metod för att få sitt innehåll borttaget – innehåll som de aldrig lagligt samtyckte att vara med i, i första hand.

När en artist undertecknar en modellrelease samtycker de till villkoren i det avtalet – vilket är att släppa det innehållet. Det finns ingen väg tillbaka och ändra dig. Det är inte så lagen fungerar, och det är inte vad denna Mastercard-förordning handlar om.

Dani Maye är en vuxen artist i Storbritannien. Hon har medverkat i mer än 100 kommersiella scener under de senaste 14 åren, inklusive en hel del innehåll för Bluebird Films, ett företag som jag arbetade för när hon gjorde dessa filmer.

Hon tjänar nu sina pengar på OnlyFans och har börjat utfärda falska DMCA för att försöka få andra att ta bort hennes övriga innehåll.

 • Innehåll hon fick betalt för att producera.
 • Innehåll hon skrev på en modellrelease för.

Hon skickar nu ut begärandebrev som säger att om folk inte slutar använda det kommersiella innehållet, hon producerade för flera år sedan, kommer hon att rapportera dem till Mastercard för brott mot ”AN 5196 Revised Standards for New Specialty Merchant Registration Requirements for Adult Content Merchants. ”

Hon säger sig ha en advokat som hon ska prata med. Och det hoppas jag att hon gör. För vilken kompetent advokat som helst kommer att berätta för henne vad jag har i den här artikeln. MasterCard-förordningen om att tillåta en person att överklaga för borttagning säger inte att du måste bevilja den begäran. Men utöver det handlar det inte om tjejer som ändrar sig.

Det här handlar om att skydda tjejer som aldrig gav sitt samtycke i första hand. Det handlar om att skydda offer från att bli utnyttjade. Inte giriga fittor med resväska hallick-pojkvänner som säger åt dem att hämta sitt gamla innehåll offline så att de kan tjäna mer pengar på dem.

Vuxenbranschen har det illa nog med att hantera lagar och kreditkortsföretag. Varför måste någon alltid försöka missbruka systemet?

Sådana tjejer gör det svårt för oss andra, de av oss som följer lagarna och alla galna regler som kreditkortsföretag tvingar oss att följa.

Tjejer som ljuger skadar oss som bara försöker göra rätt.

Men bortsett från det, vad behöver du, producenten av vuxet innehåll, göra för att hålla dig följsam?

 1. Se till att du har en kopia av ID:t för varje person du filmar innehåll med. Ta en andra bild av dem med sina ID-kort.
 2. Se till att du fyller i de associerade 2257-dokumenten
 3. Se till att du fyller i en uppdaterad modellversion med den nya onlineplattformsklausulen
 4. Be alla du arbetar med att fylla i en checklista för utförarens samtycke

Om en person skickar in en begäran om att du ska hämta deras innehåll, se till att du tar dig tid att faktiskt granska begäran. Vänligen anta inte bara att du har rätt. Var de 18 när de filmade scenen? Kollade du deras ID för att vara säker? Har de skrivit på en modellrelease?

Se sedan till att du tar dig tid att svara på personens begäran. Ignorera det inte bara. Mastercard skrev inte specifikt ut detta i de publicerade AN 5196 Revised Standards for New Specialty Merchant Registration Requirements for Adult Content Merchants regler, men när vi pratade med Mastercard var det en av sakerna de nämnde.

 1. Vi måste dokumentera datum och tid då personen gjorde förfrågan.
 2. Vi måste då behålla en kopia av vårt svar. Även om svaret bara är för att säga att vi har granskat din förfrågan och att du har skrivit på en modellrelease, så inga bakelser.
 3. Ge ditt bevis på att flickan är över 18 och en skyltmodellfrigivning om Mastercard ber om det, tillsammans med en kopia av ditt avslag på deras överklagande, som låter dem veta att du granskade hennes ID, hon (eller han) var över 18 kl. tidpunkten för produktionen och artisten undertecknade en giltig modellrelease.

Ta aldrig dina papper för givet.

Få alltid en kopia av artistens ID samt en skyltmodell, även för innehållsaffärer.

Utöver Mastercard-reglerna är detta en federal lag som har mycket verkliga rättsliga påföljder om du inte gör det.

Om du gör sju scener med någon måste du göra detta sju gånger. Ja, jag inser att en person inte plötsligt blir mindre 18 med tiden, men det är lagen som den är skriven för nu, så skaffa en kopia av deras ID varje gång du gör en ny scen med dem.

Var säkra, mina vänner, och kontakta mig om du någonsin har några frågor. Jag är ingen advokat, men jag kan hjälpa dig med några grundläggande frågor och hänvisa dig till en riktig branschjurist om du behöver gå den vägen.

Låt inte tjejer som Danielle Maye mobba dig till att ta ner innehållet du har all rätt att tjäna pengar på.

Tjejer som hon som missbrukar systemet skadar oss alla, och det är dags att vi tar ställning mot dem.

Dani Maye det här är för dig!

Du kan tjafsa till andra vad du vill, men jag jobbade faktiskt för Bluebird när du gjorde det. Så jag vet bättre.Source link